Snel, Flexibel, Onafhankelijk en Professioneel

Bouwadvies


Het bouwadvies wat wij voor u kunnen verzorgen is veelomvattend. Deze werkzaamheden voeren wij o.a. uit voor Vereniging van Eigenaren (V.v.E), specialistische bedrijven, particulieren, instanties en bouwbedrijven.

Voor de V.v.E kunnen wij meerjaren onderhoudsbegrotingen voor het reguliere onderhoud opstellen. Noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden kunnen wij voor u voorbereiden, aanbesteden en laten uitvoeren. Wij worden door specialistische bedrijven ingeschakeld om bouwkundig onderzoek en advies te geven. Dit betreft onder andere:

  • Texplor Benelux b.v.: Door dit lekdetectie bedrijf worden wij ingeschakeld voor het uitvoeren van het vooronderzoek en het op papier stellen van een hersteladvies bij lekkages. Het specialisme van Texplor Benelux b.v. is het detecteren (of lokaliseren) van lekkages middels geo-elektriciteit. Met deze methode kunnen potentialen worden geregistreerd die voortkomen uit de energie van stromend water. Voorafgaand aan een dergelijk onderzoek beoordelen wij de bouwkundige situatie op locatie en zo mogelijk van aanwezige tekeningen. Aan de hand van onze eerste bevindingen vindt overleg plaats met de gespecialiseerde meettechnici en wordt een meetplan opgesteld. Nadat de meting heeft plaatsgevonden en de gegevens zijn geïnterpreteerd, overleggen wij wederom met de meettechnici en stellen wij oorzaak en een hersteladvies op. (Kijk op www.texplor.nl)
  • Wij voeren onderzoek en herstel uit naar vloeistofdichte voorzieningen volgens de AS 6700 (voorheen de CUR/PBV-Aanbeveling 44) en KIWA methode. Wij inspecteren de betreffende locatie, stellen een hersteladvies op en kunnen indien gewenst zorg dragen voor het herstel en de inspectie door een geaccrediteerd inspectiebedrijf. De rapportages en Verklaring Vloeistofdichte Voorzieningen worden overhandigd.
  • Wij worden door letselschade advocaten en verzekeraars ingeschakeld om bouwkundige aanpassingen voor te stellen of te beoordelen aan een woning bij een blijvend handicap of invaliditeit na een door een derde veroorzaakt ongeval van een bewoner. Veelal vindt dit plaats in samenwerking met een ergonoom. Dit betreffen slechts enkele specialismen. Feitelijk kunnen wij u, waar nodig, in de breedste zin adviseren omtrent bouwkundige kwesties. U kunt ten alle tijden vrijblijvend contact met ons opnemen en bespreken of wij wat voor u kunnen betekenen.
Stacks Image 92
Stacks Image 95
Stacks Image 99